PROTETICA DENTARĂ FIXĂ și MOBILĂ

Servicii Rident Estetic - Cabinet Stomatologic

Protetica dentară se ocupă cu realizarea de lucrări pentru înlocuirea dinților lipsă sau refacerea dinților distruși. Tipuri de lucrări protetice pot fi: coroane, punți, fațete și protezele dentare mobile.

În cabinetul nostru se realizează lucrări executate conform standardelor europeene în colaborare cu unul dintre cele mai renumite laboratoare de tehnică dentară din ţară. Folosim materiale de cea mai bună calitate. Oferim toată gama de lucrări protetice existente, atât clasice cât şi soluţii moderne de protezare, deosebit de estetice şi comode.

 • lucrări protetice fixe din ceramică (porţelan) sau compozit - (coroane, punţi dentare) pe suport din aliaje nenobile (Ni-Cr, Cr-Co), aliaje nobile (Au-Pt) sau pe ultramodernul Zirconiu (material alb extrem de dur);
 • refaceri coronare, ale dinţilor mult distruşi, prin dispozitive corono radiculare metalice din Ni-Cr sau Argint;
 • lucrări fixe sau mobile pe implant dentar;
 • proteze mobile:
  • clasice: din acrilat roz, totale sau parţiale cu croşeţi metalici;
  • moderne: proteze parţiale flexibile cu croşeţi mucozali roz (TCS - SUA, Flexyplast, Biodentaplast – Bredent, Germania), proteză totală elastică (Polyan – Bredent, Germania), proteze din acrilat roz cu bază moale (Vertex, SUA).
 • proteze scheletate cu croşeţi turnaţi sau cu sisteme speciale de ancorare (capse, culise, bară cu călăreţi, telescoape, sistem balama);
 • microproteze unilaterale pe capse (Rhein 83, Italia) sau pe sistem balama (Ancorvis – Bredent, Germania);
 • faţetări ceramice (porţelan);
 • tratament de echilibrare ocluzală prin şlefuiri selective, gutiere bruxism;

Ceramica pe care o utilizăm la realizarea lucrărilor este de cea mai bună calitate, de provenienţă Germania sau Japonia : HeraCeram, Noritake, Vita, Tizian .

La cerere, orice proteză mobilă , poate fi executată cu garnituri speciale de dinţi din porţelan sau compozit, acestea fiind realizate standard cu garnituri din acrilat.

pr1-Protetica – proteze mobile
pr2-protetica – punte fixa 1
pr3-protetică – punte pe implanturi
pr-4-protetica – coroana dentara
pr5-protetica – proteza scheletata

Punțile dentare reprezintă mai multe coroane solidarizate. Acestea vor înlocui spațiul rămas în urma unui dinte extras.

Protezele dentare mobile. Aceasta mai are ca denumire populară ”placă”.

Protezele mobile se împart în totale sau parțiale, cu sau fără croșete, cu sisteme speciale de ancorare tip culise, capse, bara, etc. Pot fi acrilice simple sau cu structură metalică de rezistență precum proteza scheletată.

Ceramica din care se realizează lucrările fixe nu își schimbă culoarea și nu se abrazează. Are și o înaltă biocompatibilitate, nu irită gingia astfel încât rezultatul obținut este stabil în timp atât estetic cât și funcțional.

Coroanele din zirconiu au ca avantaj faptul că sunt foarte naturale ca și aspect. Acestea reflectă lumina ca și dintele natural. Practic zirconiul este cel care răspunde celor mai exigente cerințe de ordin funcțional și estetic.