Rident Estetic for kids

Rident Estetic - Cabinet Stomatologic

Clinica RIDENT ESTETIC pentru copii este locul unde copilul tău va descoperi cât de importantă este prevenția ca stil de viață.

PEDODONȚIA

PEDODONȚIA este specialitatea care se ocupă cu îngrijirea dinților copiilor. Tratamentul poate fi preventiv – sigilări, fluorizări sau curativ - plombe, tratamente endodontice, extracții. Sigilarea se efectuează pe dinții recent erupți, fără carii, cu suprafețe cu relief accentuat și care sunt dificil sau imposibil de igienizat.

  • La ce vârstă trebuie mers cu copilul la stomatolog?

Este foarte bine ca părinții sa-i aducă pe cei mici la medic la vârste cât mai mici pentru ca aceștia să fie familiarizați cu halatele, mănușile, atmosfera de cabinet. Între 6 luni și 2 ani și jumătate are loc erupția dinților de lapte și copilul va avea 20 de dinți.

  • Periajul la copii.

Imediat după erupția primului dinte, părinții trebuie să curețe dinții copiilor pe toate suprafețele cu un tifon steril. Apoi se folosesc perii moi fără pastă sau cu o cantitate mică de pastă fără fluor până când cel mic deprinde abilitatea de a scuipa. Periajul se va realiza de 2 ori pe zi, dimineața si seara.

  • Cât de des trebuie să imi aduc copilul la dentist?

Se recomandă control la 3 luni la copiii cu carioactivitate intensă și la 6 luni la cei cu risc mediu sau mic.

slider_dentist_for_children_pediatric_dental_care

CARIA DENTARĂ

Caria dentară pe dinții de lapte este o afecțiune cronică ce evoluează mult mai repede față de pe dinții definitivi. Netratată, această carie contribuie la dezvoltarea infecțiilor locale și la scăderea imunității putând afecta organele interne ale copilului.

Dinții de lapte trebuie să fie prezenți cât mai mult timp pe arcade, deoarece au rol în mastcație, dezvoltarea corectă a vorbirii, menținerea spațiului pentru dinții permanenți, cât și în ghidarea dinților permanenți în poziție normală.

În cazul unei carii mai mici, medicul dentist pediatru poate reconstitui dintele printr-o simplă obturație. În cazul în care caria este foarte mare și afectează tot dintele, se folosesc coronițe dentare.

La prima vizită, medicul dentist va face cunoștință cu cel mic într-un mod interactiv.

animals

Prima vizită a celui mic într-un cabinet stomatologic ar trebui să aibă loc odată cu erupția dinților de lapte, la vârste cuprinse între 6 luni și un an. Astfel se va familiariza mai repede atât cu medicul dentist, cât și cu cabinetul stomatologic - locul unde se vor depista și trata din fază incipientă cariile de biberon (principala afecțiune la copii) și leziunile precoce.

ERUPȚIA DENTIȚIEI DEFINITIVE

pedodontie Rident Estetic - Cabinet Stomatologic Sector 2 Bucureşti

HAPPY VISIT

HAPPY VISIT reperezintă prima întâlnire a copilului sub 3 ani cu medicul dentist pediatru. Aceasta reprezintă de fapt o consultație ce cuprinde 3 etape:

  • Acomodarea copilului cu mediul din clinică: copilul face cunoștință cu jocurile, jucăriile, va colora, va explora zona.
  • Consultația: are loc în cabinetul medical. Medicul va examina dinții, mucoasa, ocluzia.
  • Discuția medic-părinte: Medicul va oferi informații recomandări și indicații specifice cazului și răspunde la toate întrebările. Va invăța copilul să se perieze și va preciza principiile alimentației sănătoase.
animals 2

La clinica RIDENT ESTETIC realizăm fluorizări, sigilări, tratamente cu aparate dentare și avem grijă să le oferim atât pacienților mici cât și părinților îndrumările necesare pentru realizarea unui periaj dentar corect.

INHALOSEDAREA

În cazul în care se impun proceduri sau tratamente stomatologice pentru copiii care nu pot coopera cu echipa medicală, putem efectua acele tartamente sub INHALOSEDARE (sedare conștientă cu FunnyGas) cu protoxid de azot. Astfel, în condiții de siguranță, putem rezolva toate problemele stomatologice ale copilului într-o singură ședință de tratament de maxim 2-3 ore.

INHALOSEDAREA reprezintă o sedare conștientă cu protoxid de azot și oxigen. Înseamnă concret stomatologie fără durere pentru adulți și copii ce transformă anxietatea dentară intr-o stare calmă și relaxată. Sedarea este indicată copiilor și adulților în egală măsură, celor care sunt necooperanți, anxioși, cu frică față de intervenția chirurgicală, cu frică de stomatolog, cu senzație de vomă, cu probleme de sănătate sau frică de injecții.

11inhalosedare 22

Cum se desfășoară inhalosedarea?

În timpul ședinței de inhalosedare se aplică o măscuță pe nas prin care se inhalează un amestec de oxigen cu protoxid de azot. Protoxidul de azot este un gaz neiritant, analgezic, ideal pentru sedarea conștientă.

Ce simțiți în timpul sedării?

În cursul ședinței veți simți o stare de bine, euforie, o detașare de realitate, alterarea percepției tactile, termice și vizuale, o ușoară somnolență cu scăderea atenției, precum și distorsiuni ale sunetului. Pe tot parcursul manoperei veți fi conștient și se discută cu dumneavoastră.

inhalosedare 1

Cât durează efectul sedării?

Efectul se instalează rapid, dar și dispare imediat odată cu întreruperea administrării gazului.

Timpul de recuperare este scurt - în decurs de 3-5 minute după întreruperea administrării efectele dispar cu desăvârșire din organism.

Veți avea o senzație de prospețime și veți putea să vă continuați activitățile zilnice.

Reacții adverse: NU EXISTĂ!

Protoxidul de azot (FUNNY GAS) este un gaz blând ne-toxic, ce se elimină singur din organism după administrare.

Beneficiile protoxidului de azot sunt recomandate pacienților care au hipetensiune arterială, angină, atac de cord.

pedodontie 6

Siguranța protoxidului de azot la copii

DA, este sigur astfel încât copilul devine relaxat, iar tratamentele pot fi realizate fără să-i provocăm amintiri neplăcute.

Contraindicații relative:

  • Lipsa discernamîntului
  • Imunodeprimați
  • Sarcină 1 trimestru

Contraindicații absolute:

  • Persoanele care nu pot respira pe nas
  • Claustrofobii
supt-content

Coronițe EZ PEDO

Ce sunt coronițele EZ-PEDO?

Reprezintă soluția revoluționară de înlocuire a unui dinte afectat de carie cu o piesă protetică ce reface coroana dintelui - forma, culoarea și funcția unui dinte natural.

Când sunt recomandate coroanele EZ-PEDO?

Se recomandă la dinții afectați de carii medii sau profunde, la dinții extirpați sau fără nerv, la dinții fracturați.

ezpedo5

Beneficiile coroanelor de zirconiu

  • Au aspect identic cu cel al dintelui
  • Nu au metal, deci riscul de alergii este zero
  • Sunt biocompatibile - foarte bine tolerate de organism
  • Protejează gingia și nu împiedică dezvoltarea osoasă normală
  • Au o rezistență crescută
  • Menține dintele pe arcadă și astfel păstrează spațiul necesar pentru erupția armonioasă a dinților permanenți;
pedodontie 5

Care sunt alternativele coroanelor de zirconiu?

  • Coroane de compozit au tendința de a se decolora și de a reține placa bacteriană;
  • Coroane metalo-acrilice – suportul metalic conferă rezistență, dar fațetele acrilice se ciobesc în timp și se colorează;
  • Coroanele din oțel sunt rezistente și durabile, dar nu sunt estetice.

ORTODONȚIA - Aparate dentare

Studiile arată că mai mult de 50% dintre copii au nevoie de aparate dentare. Dinții strâmbi, distanțați sau înghesuiți ridică probleme de sănătate și estetică în rândul copiilor.

Etapele tratamentului ortodontic:

Consultația primară - amprentarea dinților și a țesuturilor; apoi se face un dosar cu radiografii, poze, măsurători specifice si urmează planul de tratament.
În cazul în care sunt indicate se fac extracții sau alte tratamente.

Aplicarea aparatului ortodontic și controale + activări lunare. Urmează contenția adică se aplică aparate ortodontice speciale care au ca scop menținerea rezultatului obținut.

Tipuri de aparat: Fix format din brackeți care se pun pe dinți vestibular - spre exteriorul danturii. Aceștia pot fi ceramici, metalici sau din safir.

pedodontie 2

Aparate dentare invizibile ce se aplică în interiorul danturii.

Aparate dentare mobile pentru copiii cu dentiție mixtă sau temporară.

header-animals-sml