LASERTERAPIA

Servicii Rident Estetic - Cabinet Stomatologic

Clinica RIDENT ESTETIC pune la dispoziția pacienților săi cea mai nouă și eficientă tehnologie de tratament al afecțiunilor dentare și periorale – LASER TERAPIA – utilizând Laserul tip diodă BTL5000.

Domeniile de utilizare ale Laserului diodă - BTL , ca metodă de terapie în medicina dentară sunt foarte variate. Terapia laser scade rapid durerea , accelerând procesul de vindecare , are efect biostimulator , antiinflamator , analgezic, antiflogistic, și bactericid. Atenție... acest laser nu este un laser chirurgical, invaziv, sau unul de preparare a cavităților carioase, este un laser pentru fizioterapie de biostimulare și vindecare.

echipament-laser
laser-la-diniti

Domenii de utilizare ale Laserului BTL 5000 în stomatologie:

Odontoterapie: După curățarea cariei de pe dinte, aplicarea laserului sterilizează cavitatea dentară , scăzând recidiva la carie și reduce inflamația pulpară postoperatorie.

Hipersensibilitatea dentinară: Atunci când gingia se retrage de pe dinți se expun rădăcinile dentare și poate lua naștere Hipersensibilitatea dentinară – o sensibilitate dureroasă a dinților. Această sensibilitate a dinților se traduce prin durere fulgerătoare, de scurtă durată la stimuli reci, dulci , calzi. Terapia cu laser ajută la reducerea și chiar eliminarea acestei sensibilitați dureroase.

Parodontologie: Laser-terapia reprezintă o variantă minim invazivă de tratament a bolii parodontale ( parodontozei ) . Laser – terapia ajută la eliminarea țesutului moale infectat din pungile parodontale , la eliminarea biofilmului microbian și la închiderea pungilor parodontale .
Tratamentul parodontal cu laser ofera medicului stomatolog să trateze bolile parodontale moderate și severe fără utilizarea bisturiului și a suturilor , avantaj semnificativ pentru pacient .

Endodonție: Laser – terapia contribuie la curățarea și sterilizarea sistemului complex de canalicule radiculare ( ce nu pot fi accesate prin metoda clasică , mecanică ) și la dezinfectarea profundă a pereților dentinari , astfel cescând șansele de succes al tratamentului endodontic și reducând semnificativ formarea granuloamelor periapicale.

endo2
endo3
cazrad1
cazrad3

Implantologie: Laser terapia contribuie la sterilizarea leziunilor invecinate și canalului osos în care este plasat implantul dentar . Eficiența integrării osoase a implantului va fi crescută și se mărește mărește durata de viață a implantului.

Deasemeni, Laser-terapia tratează și parezele faciale. Parezele faciale sunt cauzate de expunerea pacientului la rece ( aer condiționat, curent excesiv ). Pacientul prezintă o asimetrie facială.
Laser-terapia are efect și în nevralgiile de trigemen – durere atroce la nivelul dinților , durere care nu este de cauză dentară.
Laser-terapia are efect și în tratarea paresteziilor, accelerarea vindecării post-herpetice, fără risc de cicatrice. , în vindecarea aftelor bucale, tratarea sinuzitelor maxilare, frontale, cronice.

afte1
afte2
afte3

Laser-terapia ajută în tratarea alveolitei – infectarea alveolei dentare post-extracțional. În erupția dificilă a molarului de minte când apar dureri considerabile și imposibilitatea deschiderii gurii (trismus) , laserul are efecte benefice reducând durerea și inflamația imediat.

Laser-terapia se folosește cu succes și în disfuncția temporo-mandibulară.