IMPLANTOLOGIE ORALĂ

Servicii Rident Estetic - Cabinet Stomatologic

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezinta radacina unui dinte artificial ce urmeaza a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil. Implantul dentar este de fapt un surub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar/mandibular pentru a inlocui dintele/dintii lipsa de pe arcada. Terapia pe implante de obicei necesita cateva etape impartite pe o durata mai lunga de timp, in jur de 2-6 luni. Dupa aceasta perioada implantul este acoperit cu un bont de vindecare .

Exista si posibiltatea plasarii unui implant imediat dupa extractia dintelui bolnav, tehnica folosita pentru a reduce timpul de tratament si a conserva osul care va primi implantul;in aceeasi sedinta pacientul poate primi si coroana provizorie-protezare imediata. Acestea sunt ultimele tehnici din implantologie, folosite cu succes in toata lumea.

Implantologie

Exista pacienti care au suferit extractii dentare in urma cu mult timp unde cantitatea si calitatea osului este scazuta. Pana de curand in aceste cazuri implantele dentare erau contraindicate.Tehnicile moderne permit inserarea de implante chiar si in aceste cazuri, pacientul fiind supus in prealabil unei interventii chirurgicale de aditionare osoasa-bone grafting, sinus lift.

Avantaje

  • inlocuirea unui dinte lipsa se face printr-o singura coroana si nu prin 3, ca in cazul puntilor clasice
  • nu se sacrifica integritatea dintilor vecini
  • pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe
  • estetic – lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali
  • previn retractia gingiilor si resorbtia osului
  • sunt cea mai buna alegere, rata de succes fiind cea mai mare fata de alte tratamente stomatologice.

Implantul

Teama de implant nu mai e justificata; “armele” moderne ale medicilor ne asigura interventii putin dureroase, cu rezultate spectaculoase. Implantologia vine sa substituie dintii lipsa fara a afecta dintii din vecinatate, cum se intampla cu protezele. Se fac implanturi in cazul dintilor pierduti pe fondul leziunilor neglijate ce duc la extractie (parodontoza de exemplu), insa e solutia ideala si in cazul lipsei mugurilor dentari - exista persoane care se nasc fara unul - doi sau toti mugurii dentari.

Inaintea acestei operatii se impune un set de analize, iar stomatologul va hotari daca sunteti apta sau nu pentru implant.

implant-dentar

Implanturi Dentare

Ce este un implant dentar?

Pe scurt un implant dentar reprezinta o radacina artificiala din titan, pe care se va fixa dintele lipsa , sau care va fi folosit ca un stalp intr-o lucrare mai mare.

Cat dureaza operatia si cat costa?

Un implant cuprinde 2 etape. Etapa chirurgicala, sedinta in care se insera implantul dentar in os, iar apoi se acopera cu gingie. Dureaza in medie 1 ora. Urmeaza o perioada de 3-6 luni in care radacina de titan se integreaza in os, dupa care la a doua sedinta se monteaza bontul protetic si se ia amprenta pentru noul dinte , sau noua ta lucrare.In tot acest timp vei beneficia de o lucrare provizorie. Implantul dentar costa 400 euro.

Exista riscul ca implantul dentar sa fie respins?

Corpul nu respinge implantul dentar, asa cum ar putea reactiona cu un transplant de tesut moale, cum ar fi un plaman, inima sau rinichi. Asta nu inseamna ca implantul nu poate esua, dar se poate datora altor factori, cum ar fi o pozitionare gresita, aplicarea fortei pe implant sau alte conditii sau boli existente la pacient. Implantele dentare sunt facute din titan, care este un material bio compatibil si care se integreaza in osul din jur si devine parte din corp. Titanul este folosit tot mai mult in domeniul medical pentru a inlocui parti ale corpului.

Doare?

Nu. Interventia se face evident sub anestezie. Nici dupa interventie nu te doare. In cel mai rau caz o sa fii usor umflat, de aceea preferam sa programam interventiile chirurgicale vinerea sau sambata.

sinus lift implant dentar Rident Estetic - Cabinet Stomatologic Sector 2 Bucureşti